over mijzelf

Mijn kracht

Ik  ben een energieke pionier en netwerker. Een bouwer die op een ondernemende wijze de maatschappelijke impact vergroot van ideële organisaties, werkzaam op het snijvlak mens en natuur. Ik zoek naar nieuwe wegen, bedenk strategieën en pak kansen. 

 

Mijn ervaring als rentmeester maakte mij omgevingsbewust en een verbinder, gericht op samenwerking. Als directeur en bestuurder ligt mijn kracht in het werven van fondsen, creëren van randvoorwaarden (financieel, organisatorisch,  beleids-matig), en het versimpelen van de complexiteit.

Daarbij heb ik een dienende leiderschapsstijl, die anderen in staat stelt te excelleren.              

kernkwaliteiten

Mijn kernkwaliteiten zijn harmonieus, nieuwsgierig en strategisch. Een oplossing is alleen goed als die is genomen in harmonie met de omgeving en zo duurzaam mogelijk; voor de aarde, de mensen (personeel en betrokkenen) en de financiële situatie van de organisatie.

 

Ik ben nieuwsgierig naar de mening en doelen van anderen. Door deze te koppelen aan de belangen van de organisatie komen strategisch interessante oplossingsrichtingen naar boven. Door het creëren van een brede(re) financieringsbasis, zoals inkomsten uit opdrachten, giften, fondsen en projectsubsidies, weet ik doelgericht een balans aan te brengen tussen een zakelijke werkwijze en de idealen van de organisatie.

Achtergrond

Ik ben in 1961 geboren te Eindhoven en heb daar en op het Limburgse platteland mijn jeugd doorgebracht.  Na mijn HBO-opleiding bosbouw en natuurbeheer heb ik een opleiding rentmeesterij genoten. Later volgde ik een master strategisch management aan de Universiteit van Utrecht.

Begin 2018 ontving ik mijn diploma van de Beroepsopleiding Fondsen-werving A.

 

Ik heb 20 jaar gewerkt bij SBNL, organisatie voor particulier en agrarische natuurbeheer, grotendeels

als directeur-rentmeester.

Daarna ben ik 10 jaar directeur-bestuurder geweest van stichting Veldwerk Nederland, kennis- en praktijkcentrum voor natuureducatie.

 

Sinds september 2017 ben ik zelfstandig adviseur.

  

 


“René heeft een bewonderenswaardige bestuursstijl, die uitgaat van vertrouwen, van delen en van samenwerken.”

               Tessa de Been, projectleider NME Het Groene Wiel

Foto: hesterheleen fotografie